Ortadoğu Vakfı, Türkiye ile Ortadoğu arasında tarihi, kültürel, sosyal alanlar başta olmak üzere ilişkilerin gelişimi için ortak çalışmalar yapmayı; bölge üzerine çalışmalar yapan araştırmacıları bir araya getirerek bilgi dolaşımını sağlayan bir platform oluşturmayı ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu siyasi, ekonomik, sosyal bilgi ve deneyime sahip uzmanların yetişmesi için gerekli altyapıyı hazırlamayı hedefler.

Bu amaçla Ortadoğu alanında yüksek lisans ve doktora aşamasında olan öğrencilere burs imkanı sunar. Burs başvurusunda bulunan  öğrencilerin başvurusunu değerlendiren akademik kurul tarafından burs kabulü alan öğrencilerin çalışmalarını destekler ve çalıştıkları sahayı görmeleri için destek verir.

Disiplinler arası çalışmaları desteklemek amacıyla panel, sempozyum, seminer derslerinin yanı sıra  hareketlilik programları ile bölge gençlerinin birbirini tanıması, kaynaşması ve bilgi alışverişinde bulunmaları için etkinlikler düzenler.

Bağış Ortadoğu Vakfı USD

Hesap No / Şube 42-2571920-13,BALGAT ŞUBESİ