Hakkımızda

Ortadoğu Vakfı, Ortadoğu ile ilgili sosyal, ekonomik, kültürel, siyasi ve diğer alanlarda faaliyetler yürütmek ve çalışmaları desteklemek amacı ile 2015 yılında Ankara’da kurulmuştur. Türkiye ile Ortadoğu arasında tarihi, kültürel, sosyal alanlar başta olmak üzere ilişkilerin gelişimi için ortak çalışmalar yapmayı; bölge üzerine çalışmalar yapan araştırmacıları bir araya getirerek bilgi dolaşımını sağlayan bir platform oluşturmayı ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu siyasi, ekonomik, sosyal bilgi ve deneyime sahip uzmanların yetişmesi için gerekli altyapıyı hazırlamayı hedeflemektedir.

Ortadoğu coğrafyası ve bu coğrafya ile etkileşim içerisinde olan ülkeler, bölgeler, örgütler ve devlet dışı aktörler de Ortadoğu Vakfı araştırmaları kapsamındadır.

Genel Koordinatör: Mehmet Nuri Altun

Yönetim Kurulu Başkanı: av. Samir Altunkaynak