Etkinlikler
Sudan’da yıllarca süren çatışmaların ardından Güney Sudan’ın bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkmasının, ülkedeki siyasi, ekonomik ve sosyal hayata büyük…
Devamını oku

Ortadoğu Akademisi 2022-2023 Temel Eğitim Programı Temel Eğitim Programı (TEP) nedir? Ortadoğu üzerine akademik çalışmalar yapmak isteyen lisans öğrencilerine yönelik…
Devamını okuPanel, Katar Üniversitesi'nden Muhammet Muhtar Şankiti'nin sunumu ve Mesut Özcan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Şankiti söze "Ortadoğu" kavramını tanımlayarak başlamıştır. Ardından ana…
Devamını oku

İran'ın modernleşme sürecinin; siyasal, ekonomik, dini ve etnik yapısının, ve dış politikasının derinlemesine incelendiği, Ortadoğu Ülke Seminerleri Serisi'nin yedinci seminer…
Devamını okuOrtadoğu Akademisi Ülke Seminerleri Serisi, Tunus Seminerleri ile devam ediyor.
Devamını oku

Ortadoğu Akademisi Ülke Seminerleri Serisi, Tunus Seminerleri ile devam ediyor.
Devamını okuTürkiye'nin çeşitli üniversitelerinden birçok akademisyenin katıldığı "10. Yılında Arap Devrimleri: Aktörler ve Sürecin Muhasebesi Sempozyumu" 23-24 Ocak 2021 tarihlerinde çevrimiçi…
Devamını oku

Ortadoğu'da müzik ve siyaset ilişkisinin ele alındığı ikinci seminerde, Feyruz'un müziğinin bölgedeki etkileri tartışılmıştır. Semineri izlemek için tıklayınız.
Devamını okuOrtadoğu'da müzik ve siyaset ilişkisi bağlamında başta Mısır olmak üzere, tüm bölgenin toplum siyaset ve kültür hayatına damga vuran Ümmü…
Devamını oku

Ortadoğu Akademisi Ülke Seminerleri Serisi, Mısır Seminerleri ile devam ediyor. Mısır Seminer Raporu için tıklayınız.
Devamını okuOrtadoğu Akademisi Ülke Seminerleri, Irak Seminerleri ile devam ediyor. Irak Seminerleri Raporu için tıklayınız.
Devamını oku

Ortadoğu Akademisi Ülke Seminerleri, Suriye Seminerleri ile devam ediyor. Suriye Seminerleri Raporu için tıklayınız.
Devamını okuOrtadoğu Akademisi Ülke Seminerleri Serisi, Lübnan Seminerleri ile başladı. Lübnan Seminerleri Raporu için tıklayınız.
Devamını oku